Ariane

zondag 18 maart 2012

Bandwerk

Vrijdag ging het sociaalartistiek festival ENTER Gent van start. Nog tot komende zaterdag 24 maart komen allerlei sociaalartistieke verenigingen samen in Gent om er het beste van zichzelf te tonen en wordt er gereflecteerd over de kracht en de verscheidenheid van de sociaalartistieke praktijk.

Voor het ENTER festival creëert soicaal textielatelier Made by OYA een textiele kunstinstallatie in de inkomhal van één van hoofdlocaties van het festival: De Expeditie in Gent.
850 lange, bewerkte textiele draden komen van het plafond naar beneden en vormen een heus dradenlabyrinth waar je tussen en door kan lopen.

Die draden wilden zij met zo veel mogelijk mensen samen maken.
"Aan de lopende band" werd de installatie gedoopt. 
Ik organiseerde en begeleidde, samen met Claire en Josefien, drie weken vol workshops waarbij we telkens verschillende doelgroepen bij elkaar brachten om samen lange draden te handwerken: jong en oud, jongen en meisje, man en vrouw, uit allerlei landen en culturen.

Vele uren, prachtige momenten en ervaringen, mooie samenwerkingen, wonderbaarlijke concentratie, veel proberen en vooral plezier bij het handwerken: dat voelden we tijdens deze workshops.

Het resultaat is nog tot begin april te bewonderen in De Expeditie, Dok Noord 4F, Gent.