Ariane

woensdag 20 april 2011

Vliegen tot de Hemel

Zaterdag ging ik naar Vliegen tot de Hemel, fijn kindertheater in NTGent, dat helemaal niet alleen voor kindjes was. Na hun drie kinderboeken met bijhorende luistercd, maakten auteur en theatermaker Michaël De Cock en illustratrice Gerda Dendooven nu ook een theatervoorstelling naar bewerkingen van klassieke verhalen. De Lange Weg naar Huis (2008) is een bewerking van de Odyssee van Homeros, in Vliegen naar de Hemel (2010) brengen zij het verhaal van de Minotaurus en binnenkort komt ook een derde deel van hun bewerkingen van klassieke verhalen uit: Diep in het woud: Verzamelde verhalen van Ovidius.

En het verhaal van de Minotaurus gaat nu eenmaal over Ariadne. Ariadne, die Theseus het zwaard van haar vader gaf om de Minotaurus te verslaan en hem daarna langs haar rode draad weer uit het labyrinth leidde...

Een mooie bewerking van een mooi verhaal. Michaël De Cock bracht samen met Charlotte Vandermeersch en een aantal andere acteurs een straffe voorstelling, Gerda Dendooven maakte ter plaatse illustraties die op een groot scherm achter de scène werden geprojecteerd en Brussels Jazz Orchestra begeleidde live met hun bigband. Door hun literaire en beeldende bewerking geven Michaël De Cock en Gerda Dendooven een stukje van de schat aan klassieke verhalen door zodat die nooit zal verdwijnen.

Hieronder een filmpje van de opnames van de luistercd, die ook een mooi beeld geven van het theaterstuk.