Ariane

vrijdag 6 april 2012

Jong Textiel, Ronse

Mijn eindwerk 'Tafelverhalen' staat van 13 april tot 13 mei tentoongesteld tijdens 'Jong Textiel' in textiel-innovatiecentrum TIO3 in Ronse.

TIO3 opent binnenkort haar volgende tentoonstelling voor het grote publiek. De tentoonstelling Jong Textiel laat een fantastische selectie zien van 'jong textiel', gecreëerd door recent afgestudeerden aan hogescholen of andere instituten (KASK, St-Lucas, La Cambre, UGent). Jong Textiel wil de bezoeker meenemen doorheen het creatief proces naar het eindresultaat van dat ene stuk stof. Ze laat de creatieveling aan het woord met zijn/haar volledige verhaal en bezieling. We bekijken vragen en antwoorden vanuit het hoofd en handen van deze ontwerper en onderzoeker. 

Zo zie je dat elk nieuw design, elke innovatie, elk nieuw product, start vanuit een persoon, en zijn/haar creatieve denken!
Bezoekt u de tentoonstelling? Loop dan zeker ook eens binnen op het Inspiratie Atelier. Dit is een atelier waar geïnspireerd maar ook geëxperimenteerd wordt. Enerzijds kan je je er terugtrekken om je te laten inspireren door textiel in al zijn aspecten. Maar je kan er ook zelf aan de slag. Wil je alleen of met anderen onderzoeken en experimenteren wat de toekomst van textiel kan zijn? De mogelijkheden tussen textiel en technologie worden in het experimentgedeelte in het daglicht gezet. Ongekende mogelijkheden worden gekende mogelijkheden en dit door een experiment met textiel en andere materialen.
Praktisch:
De tentoonstelling Jong Textiel loopt van 13 april tot 13 mei 2012, TIO3, Oscar Delghuststraat 60, Ronse en is open elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 18:00. 

Beelden van mijn werk vind je in deze vorige posts op mijn blog: