Ariane

zondag 20 februari 2011

Meesterklas in samenwerking I

Vandaag startte ik met Aniek Meeldijk een implusief samenwerkingsprojectje in het kader van onze meesterklas.
U neme een ongebakken schaal
U neme (koper)draad en naald
U krijgt ...




Wij zijn alvast heel benieuwd naar het resultaat, wanneer het uit de oven komt -en houden u zeker op de hoogte!


Voorts starten Anna en ik komende dinsdag met een uitwisselingsproject: zij maakt een tekening/schilderij, ik maak een tekening/borduursel en dinsdag wisselen we ze uit, waarna we om de twee dagen blijven uitwisselen en zo verderbreien aan mekaars werk.
Daarnaast zijn Anna en ik aan het brainstormen over een (fictief?) initiatief om kunst op een laagdrempelige manier ‘dicht bij de mens te brengen’…

vrijdag 18 februari 2011

Boek op bezoek

Sinds drie weken lees ik voor aan een kleutertje op dinsdagavond, in het kader van Boek op Bezoek, het voorleesproject van de Gentse bibliotheken om het plezier van boeken en samen lezen te stimuleren. Na de eerste verlegenheid is het ijs ondertussen helemaal gebroken, leeft ze intens mee met de verhaaltjes die we wekelijks lezen en vertelt ze honderduit wat ze op de prentjes ziet. Na het lezen maken we de salontafel vrij en is het tijd om te knippen, tekenen of knutselen wat we lazen.


Deze week lazen we over Karmijntje de lieve heks die met haar bezem door het bos zoefde, en tekenden nadien alle bosdieren. Ik kreeg haar tekeningen deze keer zelfs mee naar huis en hing ze dan ook meteen boven mijn bed ;)
Oo, wat houd ik van die kinderlijke spontaneïteit en verwondering... 

14 februari 2011


voor snot krijgt ge een zakdoek, mijn liefste.