Ariane

dinsdag 18 januari 2011

Oneindige verhalen

Morgen staat 'Oneindige verhalen' op mijn programma, een namiddag georganiseerd door Universiteit Gent over bewerkingen van klassieke verhalen tot hedendaagse jeugdboeken.

"Vlaamse en Nederlandse jeugdauteurs laten oude verhalen voortleven in prachtige jeugdboeken. Michael De Cock, Gerda Dendooven, Imme Dros en Ed Franck vertellen over het hoe en waarom van hun bewerkingen van de Griekse mythen en andere klassiekers. "Ondertussen zijn we een kleine week verder,
en het was een bijzonder inspirerende namiddag.
Met een eerste deel van Ed Franck, over het nut van hedendaagse bewerkingen maken van grote klassiekers in de literatuur. (want JAA, verhalen behoren tot ons culturele erfgoed)
En vooral het tweede sprankelende deel met Michaël De Cock en Gerda Dendooven die vertelden over hun samenwerking  bij het bewerken van Homerus' Odyssee en Ovidius' Metamorfosen tot drie prachtige kinderboeken en bijhorende theatervoorstellingen.
'Vliegen tot de hemel' staat alvast in mijn agenda geschreven wanneer ze in Gent spelen...En ik heb nòg iets om naar uit te kijken:
volgende week start ik als vrijwilliger bij Boek op Bezoek, een voorleesproject bij kleuters thuis, om het plezier van boeken en lezen te stimuleren.